Bästa gratistävlingarna på Facebook 2019

Att tävla och vinna är alltid roligt och många av företagen och organisationerna som jobbar med sociala medier såsom Facebook och Instagram skapar titt som sätt tävlingar där vi kunder och följare kan vinna både stora och små priser. Det finns särskilda regler för tävlingsarrangören att följa, vad som kan kallas tävling eller inte.

Grundläggande principer för att arrangera tävlingar på Facebook

Den som deltar i en tävling på Facebook ska ha en helt fullständig profil. Arrangören måste tydligt tala om att Facebook inte har något med tävlingen att göra. Det ska aldrig finnas ett krav på att de tävlande måste dela eller taggar vänner. Krav kan vara att den tävlande ska gilla inlägget eller din sida och självklart ska arrangören följa sitt lands inhemska lagar.

Olika typer av tävlingar på Facebook

De flesta tävlingarna på Facebook är enkla att utföra och själva uppgiften kan bestå av att gilla Facebooksidan och gå in på arrangörens hemsida för att svara på någon fråga. Tävlingar som kräver lite mer har ofta en större vinst, kanske en dyr produkt eller en resa. Då kan uppgiften vara något större, som att dela ett foto med företagets tagg på eller köpa något mindre med chans att vinna.

Vanliga vinster för tävlingar på Facebook

De mindre vinsterna är ofta en produkt från företaget, biobiljetter eller ett presentkort att utnyttja i butiken. Har du tid och lust kan detta generera i ett flertal små vinster och har du tur kan det vara fina produkter som du verkligen vill ha. Till de större vinsterna hör produkter som el-cyklar, resor och telefoner. Dessa är alltid populära och arrangören räknar med stor genomslagskraft på marknaden som tävlingen har.

Just nu är de mest populära tävlingarna på Facebook följande; Vinn mat för ett helt år, vinn en elcykel och naturligtvis fina resor. Här kan du vinna en weekend för två till New York, en värdecheck för resor eller din drömresa till Maldiverna. För de tävlande är det viktigt att komma ihåg att all eventuell vinstskatt skall betalas av den tävlande. Stort lycka till med alla roliga tävlingar på Facebook.